Iloa atili e uiga i maa quartz

Quartz o se minerale tioata o maa masani, o se tasi o mea inorganic.I le faagasologa o le gaosiga, ua faʻamamaina e faʻaumatia ai mea leaga.E le gata i lea, o le maʻa quartz lolomi ma faʻamaʻaina o loʻo i ai le mafiafia ma le le porous luga e faigata ona i ai palapala, o lea e sili atu le saogalemu.

Auala e iloagofie ai

Fa'aaliga, O le pito i luga o se maa quartz lelei e lamolemole ma faʻalelei i le paʻi, ma o le maualuga o mea o le quartz i totonu e mafai ona oʻo atu ile 94%.O le ma'a quartz maualalo e pei o le palasitika, e maualuga le resin i totonu ma le lelei o le ofuina.O le a suia le lanu ma manifinifi pe a mavae ni nai tausaga.

Tofo, maa quartz maualuga maualuga e leai se manogi uiga ese pe i ai se manogi uiga ese mama.Afai o le ma'a quartz fa'atau e iai sona manogi uiga ese, filifili ma le fa'aeteete.

talafou-11

Tete'e tau.Na matou taʻua muamua o le malosi o le Mohs o le maʻa quartz e maualuga e pei o le 7.5 tikeri, lea e mafai ona puipuia ai uʻamea maosi i se tulaga patino.

I le va'ai atu i lenei uiga, e mafai ona tatou fa'aogaina se ki po'o se naifi ma'ai e fai ai ni nai ta i luga o le ma'a quartz.Afai e paʻepaʻe le maosi, o le tele lava o se oloa maualalo.Afai e uliuli, e mafai ona e faʻatau ma le mautinoa.

mafiafia,e mafai ona tatou vaʻavaʻai i le koluse o le maʻa pe a filifilia, o le lautele o le koluse, o le sili atu lea o le lelei.

O le mafiafia o le maa quartz lelei e masani lava 1.5 i le 2.0 cm, ae o le mafiafia o le maa quartz maualalo e masani lava na o le 1 i le 1.3 cm.O le manifinifi o le mafiafia, o le leaga foi lea o lona gafatia.
talafou-12

Suavai miti, o le pito i luga o le maualuga o le quartz maʻa e mafiafia ma e le porous, o lea e matua leaga lava le faʻafefe o le vai.

E mafai ona tatou sausauina sina vai i luga o le fata ma tuʻu ai mo ni nai itula.Afai e impermeable ma paʻepaʻe le luga, o lona uiga o le vai absorption fua faatatau o mea e fai si maualalo, o lona uiga o le density o le maa quartz e fai si maualuga ma o se oloa agavaa.

Tete'e afi,maualuga ma'a quartz e mafai ona tatalia le vevela i lalo ole 300°C.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻaogaina se moli poʻo se ogaumu e mu ai le maʻa e vaʻai ai pe iai ni faʻailoga mu pe manogi.O le ma'a quartz maualalo o le a i ai se manogi le lelei pe o'o lava ina mu, ma o le ma'a quartz maualuga o le a leai se tali.

Mo le acid ma le alkali,e mafai ona tatou sausau sina vineta paʻepaʻe poʻo vai alkaline i luga o le fata mo ni nai minute, ona mataʻituina lea pe faʻafefe mai luga.

I le tulaga masani, o le a aliali mai ni pulu i luga o le maʻa quartz maualalo.O se faʻaaliga lea o le maualalo o le quartz content.E maualuga le avanoa o le ta'e ma fa'aletonu i le taimi e fa'aoga ai i le lumana'i.Filifili ma le faaeteete.

O le ma'a quartz lelei e fa'afefeteina e masani lava ona faigofie ona fufulu, ma e mafai ona faigofie ona tausia tusa lava pe faʻafefe i le palapala faigata ona aveese.

O le pito i luga ole ma'a quartz maualalo e le maualuga, ma o le quartz anotusi e fai si maualalo.O pisia e faigofie ona ulu i totonu o le maa ma faigata ona fufulu.


Taimi meli: Ian-07-2022